SELECT LANGUAGE
Telefon
WhatsApp
  • 09 Kasım 2021, 13:32
HAŞERE - GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR

Salmonella, Listeria ve E. coli, kemirgenler, sinekler, hamamböcekleri gibi gıda kaynaklı birçok hastalık zararlılarından ve böcekler ve Hint yemeği güveleri gibi depolanmış ürün zararlılarından sadece birkaçıdır. Gıda kaynaklı hastalıklar, kanalizasyon, çöp, çürüyen maddeler ve diğer pislikler arasında sürünen mikropları topladıklarında ve daha sonra bu mikropları - dökülen derileri ve dışkı dışkılarıyla birlikte - yiyeceklere ve yiyecek yüzeylerine aktardıklarından haşereler tarafından yayılır. Yiyecek tesislerinde veya kendi kilerinizde olsun, yiyecekler herhangi bir noktada kirlenebilir.

Belirtiler:

Mide ağrısı, şiddetli mide krampları ve hassasiyet, ishal, bulantı ve kusma, gıda kaynaklı hastalıkların (gastroenterit) belirtileridir. Bazı insanlar dehidrasyona neden olabilecek ve hastaneye yatış gerektirebilecek şiddetli ishal yaşayabilir. Nadir durumlarda, bakteriler kan dolaşımına yayılabilir ve yaşamı tehdit eden enfeksiyonlara neden olabilir.

Tedavi:

Gıda kaynaklı hastalık genellikle 48 saat içinde kendi kendine düzelir, ancak bol sıvı tükettiğinizden ve dinlendiğinizden emin olun. İshal önleyici ilaçlardan kaçınılmalıdır çünkü bunlar organizmaların veya toksinlerin sisteminizden atılmasını yavaşlatabilir. Gıda kaynaklı bir hastalığınız olduğunu düşünüyorsanız ve belirtileriniz iki veya üç günden uzun sürdüyse doktorunuzu arayın.

Önleme:

Yiyecek hazırlama alanlarını düzenli olarak temizlemek ve haşerelerin içeri girmesini önlemek, gıda kaynaklı hastalıkları önlemek için çok önemlidir. Şu ipuçlarını izleyin:

  • Evinizi kırıntılardan ve diğer kalıntılardan uzak tutmak için sık sık temizleyin ve kirli bulaşıkların lavaboda birikmesine izin vermeyin.
  • Yemek hazırladıktan sonra tezgahları ve diğer yüzeyleri silmek için dezenfektan kullanın
  • Çöpleri düzenli olarak çıkarın ve açık havada kapalı bir kapta saklayın
  • Yiyecekleri sağlam, kapalı kaplara aktarın ve son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri atın.
  • Sızdıran boruları ve nem kaynaklarını kontrol edin
  • İstilaları tedavi etmek veya önlemek için Bakanlık Onaylı bir haşere kontrol uzmanıyla görüşün.

Copyright ©2020 Ulusal Zararlılarla Mücadele Derneği

Paylaş

Alerjiler ve Astım

HAŞERE - GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR

Kemirgenlerden bulaşan hastalıklar

ARI SOKMASI

Bize Soru Sorun

Bizimle iletişime geçmek ve soru sormak için iletişim butonuna tıklayınız.

İLETİŞİM

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için Hemen Arayın! (0216) 491 5967